1. You appear to be visiting from a country other than Sweden, please visit our English site.

Filippa K i ny kostym

Den traditionella webbnärvaron för ett modeföretag utgörs oftast av en webbplats där bara bilder på produkterna visas upp - långt från att vara den källa till inspiration och interaktion som ämnet egentligen tillåter.

Filippa K kom till oss på Daytona med behovet att kommunicera snabbare och mer öppet och få möjligheten att fördjupa och berika varumärket. Vi har, som ett första steg, tillsammans skapat en ny webbplats där Filippa K jobbar redaktionellt som ett nyhetsbaserat modemagasin.

Filippa K
En bild från Filippa K:s senaste kollektion som vi som bloggare lätt har kunnat embedda.

Sajten ska spegla modets närvaro inom många områden. Filippa K har en rik företagskultur där man naturligt delar med sig av inspirerande upplevelser från resor, film, konst, musik, arkitektur och inte minst mode. Det kändes helt naturligt att man skulle dela med sig av detta på nätet och formen för det blev det som kallas Inspired.

Inom ramen för Inspired kommer man även att låta andra kreatörer och konstnärer tolka varumärket. Först ut är Igor Zimmerman, vars tolkning av Filippa K kommer i november.

Samtidigt öppnar Filippa K upp mot sociala medier och bjuder in till dialog med besökarna som i förlängningen också ska bidra till inspirationen. Detta kräver mod, speciellt i modebranschen där man traditionellt styr bilden av sitt varumärke hårt.

Filippa K är ett starkt växande svenskt modemärke med särpräglad design som står för stil, enkelhet och kvalitet - ett smart mode som kombinerar tidlös design med modern trendkänslighet. Målet har varit att få sajten att andas i enlighet med detta - såväl innehålls- som designmässigt.

Det här är en oerhört spännande resa som bara har börjat! Vi ses på Filippa-k.com.