1. You appear to be visiting from a country other than Sweden, please visit our English site.

Jag vill ha tajta sajter

Webbplatserna blir bredare och bredare i takt med att skärmarna blir större. Snart sitter vi med webbar lika stora som gamla morgontidningar. Bara för att det går. (Nej, jag tänker inte lägga in nån brasklapp om möjligheter till stora, kreativa annonsformat.)

För något år sedan var de flesta sajter en sisådär 800 pixlar breda. Ett alldeles ypperligt trevligt format, tycker jag. På dagens jätteskärmar kan man ha två såna sajter brevid varandra, minst, och det är just till det jag vill komma. Folk kanske vill använda sina nya stora skärmar till andra saker än att trycka ut webbläsaren. Man kanske har andra program som man vill se samtidigt?

Jag ska villigt erkänna att jag tyckte det var jättetrevligt när New York Times och TV4 knäckte ”paradigmen” för något år sedan och började med 1024, men det betyder ju inte att ALLA sajter måste se ut som feta TV-kanaler. Nej, små fina gränssnitt med tufft innehåll istället.