1. You appear to be visiting from a country other than Sweden, please visit our English site.

Social interaktivitet ökar trafiken och engagemanget

Antalet unika besökare på Aktiespararnas nya webbplats var 97% fler i april än för ett år sedan.

Häromveckan kom rapporter from MediaPost [via Robert] om att USA Today hade 21% fler unika besökare i mars jämfört med i februari.

Vad har då dessa till synes lösryckta siffror med varandra att göra? Jo, båda webbplatserna var traditionella sajter för envägskommunikation, men har nyligen gjorts om till att bygga mer på social interaktivitet mellan besökarna. Alla kan påverka innehållet genom att kommentera artiklar, skriva inlägg i forumet och rekommendera artiklar. Dessutom går det att navigera ”på tvären” utifrån ämnesområde via etiketter, och som det anstår en social webbplats så har varje användare en profilsida.

USA Today lanserade sin nya sajt i februari 2007. Några av oss på Daytona ägnade en stor del av 2006 till att ta fram och genomföra en strategi för Aktiespararnas webbnärvaro, och vi lanserade den nya webbplatsen (punktligt såklart) den 1 september.

För den som gillar siffror (gör vi inte alla det?) kommer lite fler fina siffror från trafiken på Aktiespararna.se i april-07 jämfört med april-06:

  • +331% sidvisningar
  • +118% besök
  • +97% unika besökare
  • +98% sidvisningar/besök
  • +11% besök/besökare

Många drog slutsatsen från USA Todays siffror att social media är bra för trafikutvecklingen. Vi är riktigt stolta över att kunna bidra med fler siffror som pekar i den riktningen.