1. You appear to be visiting from a country other than Sweden, please visit our English site.

Vad händer på nätet just nu?

Ja, alltså i precis denna sekund?

Det finns ett antal olika visualiseringar av just detta. Här nedan följer länkar till några av dem. Några är mer geniala än andra. Några är mindre geniala. De flesta är fascinerande.

Digg Swarm

Digg.com

På Digg, en sajt där användarna rekommenderar länkar för varandra, finns visualiseringarna Stack, Swarm, Pics och Bigspy.

Twittervision

Twitter

Twitter är en sajt där man kan helt enkelt ska dela med sig av vad man gör just nu. Ett upplägg som är som gjort för en kul visualisering. Vi har denna vecka varit närmast hypnotiserade av den nya visualiseringen Twittervision, en mashup mellan just Twitter och Google Maps, där man kan se vad människor gör och också var de befinner sig.

Flickrvision

Flickrvision

Fotocommunityn Flickr har fått samma behandling som Twitter ovan i Flickrvision, där man kan se vad människor laddar upp för bilder just nu och var de befinner sig.

Jaiku

Jaiku

Jaiku är en tjänst där man kan samla alla sina onlineaktiviteter till något som kallas för ”lifefeed”. Det kan vara låtar man spelat, bilder man laddat upp, blogginlägg man skrivit, länkar man har satt bokmärke på. Plus en mycket bra integration med mobiltelefoner.

Twingly Screensaver

Twingly

Twingly är en ganska färsk svensk bloggaggregator som bland annat levererar bloggdata till DN och SvD. De har byggt en fin skärmsläckare som de passande nog kallar för Twingly Screensaver.

Newsmap

Newsmap

Newsmap är en visualisering av nyhetsflödet på Google News.

We feel fine

We Feel Fine och Love Lines

Weefeelfine.org är ett konstprojekt som på en mängd olika och vackra sätt visualiserar vad människor skriver om känslor i sina bloggar. (Det är inte helt live, men så fantastiskt att det måste nämnas här.) Love Lines är ett liknande initiativ från samma upphovsmän där man kan dra i ett reglage för att välja en känsla att läsa om. Framförallt så är bilddelen här fin!

We feel fine

Akamai Real-time Web

För den mer tekniskt orienterade så har Akamai, världens största hosting- och streamingleverantör, byggt ett snyggt gränssnitt för att visualisera trafiken på nätet.