1. You appear to be visiting from a country other than Sweden, please visit our English site.

UX Sthlm II

Vilken härlig kväll! Lärdomar, inspiration och skönt häng – vad mer kan man önska sig? Tack alla deltagare för att ni kom och delade med er av era tankar och erfarenheter.

Kvällens talks

Kvällen inleddes med två korta talks om två av de stora trenderna inom UX.

Anders Mellbratt pratade om UX + Internet of Things

Anders Mellbratt jobbar som IoT-expert på Ziggy Creative Colony. Han har en akademisk bakgrund i kognitionsvetenskap och experience design, och jobbar nu med att designa uppkopplade produkter och tjänster. Du kan läsa några av hans tankar om 3D-printing i senaste numret av Cap & Design.

Anders slides från hans talk "The Internet of Things/Sakernas internet"

Johanna Schyl pratade om agilt och tvärfunktionella team

Johanna arbetar som User Experience-konsult på Valtech med fokus på användbarhet och interaktionsdesign och är i sitt arbete nära användare, kund och projektmedlemmar. Johanna har studerat programmet civilingenjör och lärare på Kungliga Tekniska Högskolan med inriktning mot människa-datorinteraktion, pedagogik och matematik.

<iframe src="http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/30934236" width="496" height="413" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" style="border:0; margin-bottom:5px; max-width: 100%;" allowfullscreen></iframe>

Här kan ni se Linda Mattssons presentation om kvällens ämnen och hur hattmetoden fungerar.

<iframe src="http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/30861737" width="496" height="413" frameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" style="border:0; margin-bottom:5px; max-width: 100%;" allowfullscreen></iframe>

Kvällens mingeldiskussioner

Mingeldiskussionerna genomfördes enligt Daytonas hattmetod som vi är mycket stolta över. Det gick till så att vi träffades i smågrupper och diskuterade kring följande teman:

  • Beyond the desktop
  • Storytelling
  • Kunddriven tjänsteutveckling
  • Nya sätt att jobba
  • Gott och blandat

Målet med övningen var att alla skulle få träffa och prata med så många som möjligt under kvällen och samtidigt lära sig nya saker.Baserat på den fina feedbacken vi fick av er (tack!) känns det som att målet uppnåddes.

Nästa gång – UX Sthlm III

Vi har inte bestämt 100% om, hur eller när det blir – men är ganska säkra på att det blir en tredje sammankomst till våren någon gång. Ha det fint tills dess och hör gärna av er med feedback, förslag och önskemål!